Næringslivet blir neppe fornøyd med skattelettene

Næringslivet får trolig skattelettelser når regjeringen legger fram sin tiltakspakke 26. februar, men de blir neppe fornøyd.

Foto: Scanpix

Alt tyder på at næringslivet får gjennomslag for ett av sine hovedkrav når den rødgrønne regjeringen om knappe tre uker legger fram sine tiltak for å motvirke den økonomiske krisen.- Regjeringen vurderer tiltak på skattesiden, men forutsetningen er at de virker godt, raskt og bidrar til å sikre arbeidsplasser, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i sin tale til Næringslivets Hovedorganisasjons (NHO) årskonferanse onsdag.Skattesprik Ordbruken til regjeringspartiene tyder på at skattelettelser for bedriftene vil bli ett av regjeringens mange tiltak som blir lagt fram. Senest tirsdag varslet regjeringspartner og Senterparti-leder Liv Signe Navarsete at målrettede skatte- og avgiftslettelser for næringslivet er en naturlig del av en krisepakke.Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen avviser store skattegrep, men er åpen for å vurdere enkelte skattelettelser som skal ha til hensikt å stimulere sysselsettingen.Hvor store skattekuttene blir, og hvor de kommer, forblir fortsatt regjeringens hemmelighet, men bedriftene og Næringslivets Hovedorganisasjon blir neppe fornøyd. Det ligger ikke an til at det blir endringer i personbeskatningen.