Norsk gass kommer Tsjekkia til unnsetning

Tilførselen av naturgass fra Russland har begynt å svikte, men forsyninger fra Norge redder tsjekkerne fra kulden.

En arbeider på et av Gazproms anlegg - Foto: Scanpix

Gasskonflikten mellom Russland og Ukraina blusset nylig opp igjen, og søndag falt tilførselen av gass fra Russland til Tsjekkia med 5 prosent, sier RWEs talsmann Martin Chalupsky til nyhetsbyrået CTK.Reduksjonen i gassforsyningene fra Russland vil bli dekket inn ved hjelp av gassreserver og forsyninger fra Norge, sier Chalupsky.Det russiske gasselskapet Gazprom hevder det eksporterer nok gass til å dekke etterspørselen i Europa og beskylder transittlandet Ukraina for å stjele gass som er ment for europeiske forbrukere.Det ukrainske gasselskapet Naftogaz hevder på sin side at det er russerne selv som har strupet gasseksporten. (©NTB)