At selskapet må redusere kapasiteten enda mer i løpet av denne vinteren er derimot på det rene. Analytikere snakker om en kollaps i verdens papirforbruk. I fjor ble produksjonen kuttet gjennom nedleggelsen av en fabrikk i Tsjekkia og ved reduksjon i produksjonen ved Norske Skog Follum.Norske Skog er verdens nest største produsent av avispapir og verdens tredje største produsent av magasinpapir.Tilpasning- Forbruket av avispapir var 7-8 prosent mindre i november 2008 enn i november 2007. Vi regner med at etterspørselen på årsbasis blir lavere i 2009 sammenlignet med 2008, og at vi må tilpasse produksjonen til dette, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til NTB.Han legger til at Norske Skog vil unngå en overproduksjonssituasjon som legger press på priseneHvor store kutt som er nødvendige og hvor kuttene kommer, kan han foreløpig ikke si noe om.