Rekordsalg for kortreist mat

Lokale matretter, såkalt kortreist mat, opplevde salgsrekorder på julemarkedene, melder Bondens Marked og Norsk Gardsmat.

Mat og vin - Foto: iStockphoto

Det ble rekordomsetning av kortreist lokal mat som kjøtt, rull, sylte, fisk og hjemmebakst på årets julemarkeder. Leder for Bondens Marked i Tromsø, Liv Grete Johansen, melder om en omsetningsøkning på godt over 60 prosent på årets julemarkedsalg sammenlignet med fjoråret.Hjemmebakte lefser, flatbrød og småkaker ble revet vekk fra bodene på rekordtid. Flere produsenter av gardsmat melder at de var utsolgt før jul, skriver Nationen på sine nettsider.- Kortreist mat har blitt et begrep og er viktig sett i lys av klimautfordringene. Dessuten blir folk mer og mer opptatt av at det skal kunne knyttes en historie til mat og drikke som serveres, sier generalsekretær Sunni Grøndahl Aamodt i Norsk Bygdeturisme og Gardsmat. (©NTB)