Seim-saken: Strid om Uppstrøms sykmelding

Påtalemyndigheten vil ha rettslig prøving om Tor Arne Uppstrøm (65) virkelig er så syk at han ikke stilles for retten.

Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

Påtalemyndigheten vil ha rettslig prøving om Tor Arne Uppstrøm (65) virkelig er så syk at han ikke stilles for retten når bedragerisaken mot ham starter i Bergen tingrett mandag.Den tidligere partneren til eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim (35) har i flere år hevdet at han er for syk til å møte som tiltalt i retten. Hver gang den ventende straffesaken mot ham er varslet, er investoren blitt lagt inn på sykehus i England.Mandag må Bergen tingrett på nytt vurdere 65-åringens mentale helse før straffesaken eventuelt kan begynne. Uppstrøms engelske leger skal møte i retten mandag og legge fram argumenter for at deres pasient er uskikket til å møte. Det er imidlertid lite trolig at Uppstrøm selv vil møte i retten.- Tviler- Jeg tviler på om han vil møte og det er lite trolig at rettssaken kan holdes uten av Uppstrøm er til stede, sier politiadvokat Ole Mevatne i Hordaland politidistrikt til NTB.Påtalemyndigheten tror Uppstrøm er frisk nok til å stille i retten og har derfor kalt inn uavhengig ekspertise for å vurdere de engelske legenes vurdering.Rettspsykiatrisk sakkyndig Kjell Noreik har i mange år vurdert tiltalte i straffesaker og skal mandag gjøre seg opp en mening om Uppstrøm og hans sykmelding.- Det er ikke min mening å ha en oppfatning av Uppstrøms sykmeldinger, men vi vil ha en prøving av dem i retten, sier Mevatne.Uppstrøms forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, ville fredag ikke si noe om saken, ut over å bekrefte at han skulle stille i Bergen tingrett mandag.(©NTB)