Utmarsjen kommer etter en krangel om forhandlinger med Mecoms bankforbindelser om selskapets gjeld, meldte nyhetsbyrået Reuters fredag. Styremedlemmene føler at de ikke er blitt holdt godt nok orientert av styreformann og daglig leder i Mecom, David Montgomery.- Vi er bekymret over strategiske veivalg og for effektiviteten i styret av selskapet, het det i en kunngjøring fra de avgåtte styremedlemmene fredag. Mecom varslet samme dag at Alasdair Locke skal overta som styreformann. mens Montgomery forblir daglig leder.Mecom kjøpte i 2006 norske Orkla Media for 7,5 milliarder kroner, og omdøpte selskapet til Edda Media. Edda-toppsjef Jan M. Moberg varslet denne måneden at han går av, etter å ha vært administrerende direktør siden februar 2007.Mecom har nylig solgt det tyske avisforlaget Berliner Verlag for 152 millioner euro eller 1,4 milliarder kroner, og ventes å bruke pengene til å nedbetale gjeld. Berliner Verlag gir blant annet ut avisene Berliner Kurier, Berliner Zeitung og Hamburger Morgenpost. (©NTB)