Spennende og konfidensiell direktørjakt

- Det blir spennende dette her, sier konstituert direktør Ingar Pettersen om den nært forestående ansettelsen.

Scanpix

- Det blir spennende dette her, sier konstituert direktør Ingar Pettersen om den nært forestående ansettelsen av ny direktør ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.Pettersen er sekretær for ansettelsesutvalget som i løpet av de nærmeste ukene skal vurdere søkerne på den konfidensielle søkerlisten, intervjue kandidater og forberede styrets ansettelse av ny direktør ved Nasjonalmuseet.- Det er viktig å få på plass en god direktør. Vi får krysse fingrene, sier Ingar Pettersen til NTB.Søknadsfristen utløper mandag 5. januar. Noen søkere har allerede meldt seg. Men først mot slutten av uken blir det klart hvor mange kandidater som vil konkurrere om stillingen som har vist seg å være en av de vanskeligste og aller mest utfordrende i norsk kulturliv.«Alle søknader vil bli behandlet konfidensielt», står det i utlysingsteksten for direktørstillingen. Dette medførte kritikk fra pressehold og hevdes å være i strid med den nye offentlighetsloven, som trådte i kraft 1. januar.Styreleder Svein Aaser viser til en juridisk betenkning og mener styret er «på trygg grunn» når søkerne er lovet konfidensiell behandling.- Styret vil praktisere åpenhet i framtiden. I denne situasjonen beskytter vi de enkelte søkerne, sier Aaser.I utlysningen av direktørstillingen for Nasjonalmuseet søker styret etter en person som «må ha evnen til å begeistre og lede gjennom dialog og involvering, og sikre en organisasjon som ivaretar dette.»Videre heter det at direktøren må sikre et godt samarbeidsklima som bidrar til god produksjon med høy kvalitet. Direktøren må også ha solid lederkompetanse og erfaring fra omstillings- og endringsprosesser og ivareta framdriften av byggeprosjektet som etter planen skal gi Nasjonalmuseet et nytt bygg på Vestbanen i 2016. (©NTB)