Vil ha fortsatt fengsling av IT-direktør

Politiet i Danmark vil ha fortsatt fengsling av bedragerisiktede IT-direktøren Stein Bagger.

Direktør i det danske it-firmaet, ITFactory, norskfødte Stein Bagger - Foto: Scanpix

Bagger samarbeider med politiet, mens svensk politi kobles inn i etterforskningen av saken, melder danske medier.Det danske Bagmandspolitiet, som etterforsker økonomisk kriminalitet, vil fredag kreve forlenget varetektsfengsling av norskfødte Bagger, skrev nyhetsbyrået Ritzau torsdag. Men politiinspektør Jesper Friederichsen ville ikke si noe om hvor lenge Bagger bør bli sittende.- Det er opp til påtalemyndigheten og i siste instans dommeren, sa Friederichsen. Stein Bagger er siktet for å ha skaffet seg opp mot en milliard kroner gjennom bedrageri og grov dokumentforfalskning i 2007 og 2008.Dansk politi har innledet samarbeid med sine svenske kolleger om etterforskningen av Bagger-saken, skriver København-avisen Berlingske Tidende. Danskene håper svenskene kan bidra til oppklaring av den antatte gigantsvindelen i Baggers selskap IT Factory.Ifølge Ekstra Bladet samarbeider Bagger og hans advokat godt med politiet. Etter at han vendte tilbake til Danmark 16, desember, skal han villig vekk ha forklart seg om en rekke leasingkontrakter som står sentralt i saken mot ham. (©NTB)