Fire banksjefer sier UNNSKYLD

Royal Bank of Scotland og HBOS-sjefene gjorde det mange ikke trodde var mulig. De sa unnskyld.

Sir Tom McKillop
Næringsliv

Den tidligere HBOS-sjefen sa unnskyld på en såpass sterk måte, at vi gjengir den i sin originale, engelske form:- We are profoundly, unreservedly sorry, sa tidligere HBOS styreformann Dennis Stevenson og fikk udelt støtte av tidligere styreformann i RBS, Tom McKillop.Denne, mildt sagt, sjokkerende uttalelsen kom i en høring hvor sjefene i begge de overnevnte selskapene også la seg paddeflate og ba om unnskyldning.HBOS Lloyds TSB tok over HBOS for 12 milliarder pund, med oppgjør i aksjer i september 2008.Britiske myndigheter var tett involvert i planene om å redde HBOS.RBS Den 13. oktober 2008 måtte den engelske stat kjøpe aksjer i RBS for 5 milliarder pund.- Investorer er skremt som følge av tapene ved Royal Bank of Scotland, spesielt med tanke på at de kom før resesjonen virkelig har satt inn, skriver Robert Peston i BBC. - Den andre frykten blant investorer, er at bankene er i ferd med å bli nasjonalisert, uten at regjeringen kjøper aksjer.Denne kommentaren kom like etter katastrofetallene presentert av den tidligere storbanken førte til at aksjekursen krakket med over 70 prosent samme dag.Banken regner med å måtte notere et tap på opptil 28 milliarder pund (over 280 milliarder kroner) for året som har gått.Det er det verste resultatet for et britisk selskap noensinne.

Nyheter
Næringsliv