NATO jakter på sjørøvere

Varsler ny NATO-innsats mot sjørøvere.

Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix
Næringsliv

NATO planlegger en ny operasjon rettet mot sjørøverne utenfor den somaliske kysten.NATO-talsmann James Appathurai sier det er enighet mellom de allierte om å ta opp tråden fra operasjonen NATO-hadde utenfor Somalia før jul.- Neste vår kan det ventes en ny marineoperasjon i NATOs regi for å bekjempe piratvirksomheten utenfor kysten av Somalia, sa Appathurai etter diskusjoner om saken på alliansens uformelle forsvarsministermøte i Krakow.NATO overlot ansvaret til en EU-operasjon i desember, men det har lenge vært aktuelt å følge opp med en mer varig innsats. Norge, som har mye skipstrafikk i området, har tidligere signalisert at det kan bli aktuelt å bidra.- Vi må se på om vi på sikt kan bidra med kapasitet, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre i desember. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv