Ukrainas økonomi kraftig svekket

Ukrainas økonomi hadde i januar krympet med 20 prosent sammenlignet med samme måned for ett år siden.

Den russiske statsministeren Vladimir Putin og hans ukrainske motpart Yulia Tymoshenko - Foto: Scanpix
Næringsliv

Samtidig lå industriproduksjonen 34 prosent lavere enn i januar 2008.Situasjonen beskrives som svært alvorlig, ikke minst fordi Ukraina er avhengig av en stålindustri som er hardt rammet av de globale nedgangstidene.Siden år 2000 har Ukraina opplevd en årlig vekst på om lag 7 prosent, ikke minst på grunn av ståleksporten. I fjor endte veksten på 2,1 prosent.Regjeringen opererer fortsatt med tall som tilsier en vekst på 0,4 prosent i år, men ifølge eksperter er det mer sannsynlig at økonomien kommer til å krympe med minst 5 prosent. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv