Amerikanere frykter depresjon

Nå er resesjonen et faktum. Depresjonsfrykten øker.

Fra børskrakk i USA i 1929. Kaos utenfor New York børsen på Wall Street. Foto: Scanpix
Næringsliv

I en spørreundersøkelse gjennomført av CNN, viser det at antall amerikanere som frykter en depresjon. Hele 45 prosent av de spurte sier de tror en ny depresjon er på trappene.Ben Bernanke er uenig, noe som ble klart i et intervju med 60 minutes i helgen.- Trolig vil vi oppleve en slutt på resesjonen i løpet av året. Deretter vil økonomien begynne å ta seg opp i 2010, sa han. Se hele intervjuet herMens en resesjon har en konkret definisjon (negativ vekst i to eller flere kvartaler), har en depresjon en mer vag betegnelse. Varer nedgangen lengere enn normalt og fører den til betydelig mer arbeidsledighet, mindre kreditt, økt antall konkurser og volatile valutaer, så kalles resesjonen gjerne en depresjon.

Nyheter
Næringsliv