Bedre jobbtall enn ventet i USA

Men fortsatt skrekkelig mange nye arbeidsledige i USA.

En selger på jakt etter jobb - Foto: AP
Næringsliv

Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) er ned fra sist ukes nye arbeidsledige på 658.000 personer til 646.000 personer denne uken.I følge vår egen Market watch lå forventningen på 655.000 nye arbeidsledige.Totalt er det 5,473 millioner arbeidsleidge i USA, mens det var ventet å være 5,33 millioner arbeidsledige.Hva er Initial Jobless Claims? Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet.Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger. Tallene slippes hver torsdag klokken 14:30 (sommertidsforskjell denne uken) norsk tid, og flytter til tider markedene.

Nyheter
Næringsliv