Da bunner resesjonen ut i sommer

ZEW-indeksen kan svare på det alle lurer på.

Tyske DAX - Foto: Scanpix
Næringsliv

Den tyske ZEW-indeksen steg fra -5,8 i februar til -3,5 i mars, ifølge TDN Finans. Indeksen var ventet å falle til -8,0.Den nåværende situasjonen er -89,4, ned fra -86,2 måneden, ifølge indeksen. Den var ventet på -90,0.ZEW-indeksen for eurosonen var i mars på -6,5, opp fra -8,7. Den var ventet inn på -12.ZEW-indeksen indikerer at bunnen i resesjonen trolig nås i sommer, ifølge TDN Finans, da indeksen er på det høyeste nivået siden sommeren 2007.ZEW Det tyske selskapet, Center for European Economic Research, foretar en spørreundersøkelse av finansielle eksperter hver måned. Resultatet for denne undersøkelsen danner ZEW-indeksen. Tallet representerer et snitt av de som svarer. Hvis 25 prosent av analytikere venter vekst, 35 venter fall og 40 prosent venter ingen endring, blir ZEW-indeksen på -10.

Nyheter
Næringsliv