Forskere har funnet fettgenet

Framtidas slankekur kan være genterapi, tror forskerne.

Næringsliv

Amerikanske forskere har nå funnet genet som sørger for at kroppen forvandler pasta til fett.Genet, som har fått navnet DNA-PK, ser ut til å regulere omdannelsen av karbohydrater til fett i leveren, skriver forskerne ved Berkeley-universitetet i det vitenskapelige tidsskriftet Cell.Forskerne klarte å skru av genet i mus - og dermed rant fettet av dem. De genmanipulerte musene var slankere og hadde 40 prosent mindre kroppsfett enn vanlige mus, viser eksperimentet.Musene som manglet fettgenet, la ikke på seg da de ble fôret med mat som var rik på karbohydrater. De hadde også lavere kolesterol. Ettersom mennesker har det samme genet, tror forskerne en gendiett snart kan settes opp på menyen.- Vi håper denne forskningen en dag vil bidra til at folk kan spise loff, pasta og ris uten å måtte bekymre seg for å bli overvektige, sier Roger Wong, en av forskerne som står bak undersøkelsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv