Hva kan Bernanke gjøre i dag?

I dag kan Bernanke fortsatt gjøre grep for å påvirke den amerikanske økonomien.

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Næringsliv

Før jul satt den amerikanske sentralbanken ned styringsrenten til mellom 0 og 0,25 prosent. Dette er i praksis en nullrente, og slik situasjonen er i USA, er en renteoppgang helt utenkelig. Hva kan Ben Bernanke da gjøre for å bedre situasjonen i USA?Kjøpe store mengder amerikanske statsobligasjonerAnalytikermassen er tvilende til om Federal Reserve gjør dette på det nåværende tidspunktet.- Fed har tidligere uttalt at kjøp av amerikanske statsobligasjoner vil kunne bli aktuelt dersom vekstindikatorene ikke bedrer seg samtidig som statsrentene forblir høye eller stiger, skrev renteanalytiker og makroøkonom i Nordea Markets, Ole Håkon Eek-Nielsen i en rapport i dag.DnB NOR Markets venter ikke store tiltak fra sentralbanken.- Det er knyttet en viss spenning til hvorvidt Fed vil si noe om å begynne å kjøpe statspapirer. De fleste venter ikke en slik melding i dag, men halvparten av primærdealerne venter at Fed etter hvert vil kjøpe statspapirer, skrev valutaanalytiker Camilla Viland i DnB NOR Markets i en rapporten i dag.I dag klokken 19:15 presenteres resultatene av møtet.

Nyheter
Næringsliv