I denne bransjen er det nå total krise

Det ser ikke ut til å være noe lyspunkt i sikte for denne kriserammede bransjen. En 174-årig bedrift er den siste i rekken som legger ned på grunn av sviktende inntekter.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Det ser ikke ut til å være noe lyspunkt i sikte for USAs kriserammede avisbransje. En 174-åring i Michigan er den siste i rekken som legger ned papirutgaven på grunn av sviktende inntekter.Ledelsen i Ann Arbor News planlegger i stedet å satse hardere på internett når den tradisjonsrike dagsavisen legges ned til sommeren.Omleggingen betyr trolig et kraftig kutt i dagens arbeidsstokk på 272 ansatte. Samtidig planlegger fem andre aviser i delstaten å kutte utgifter ved å gå fra dagsavis til utgivelse kun enkelte dager i uken.Ubetalt ferieOgså i andre deler av USA melder mediebedriftene om problemer. Mandag opplyste selskapet Gannett, som eier USA Today og over 80 andre aviser, at de ansatte for andre gang så langt i år vil bli bedt om ta én ukes ubetalt ferie. Ledere og høyt lønnede medarbeidere vil ta fri i to uker, i håp om at det vil gjøre det mulig å unngå flere oppsigelser.- Opplagstallene våre fortsetter å synke, og vi er blitt stilt overfor flere vanskelige valg, sier Gannetts toppsjef Craig Dubow.

Nyheter
Næringsliv