Krever nær 500 mill. i erstatning fra Posten

Pakkepostdistributøren Schenker mener Posten har hindret selskapet i å bygge opp et landsdekkende nettverk og krever nesten en halv milliard kroner i erstatning.

Foto: Posten
Næringsliv

- Ved å bryte konkurransereglene har Posten trolig kunnet kreve over 20 prosent høyere priser av norske forbrukere enn det Schenker Privpak tilbyr, sier administrerende direktør Ingvar Nilsson i Schenker North AB.Schenker Privpak krever nå 460 millioner kroner i erstatning fra Posten Norge.Grunnlaget for erstatningskravet er at EFTAs overvåkingsorgan (ESA) 17. desember i fjor la fram en foreløpig avgjørelse som viste at Posten fra 2000 til 2006 inngikk en rekke avtaler med norske dagligvarekjeder. Ifølge Schenker hindret avtalene i praksis andre enn Posten å bygge ut et landsdekkende nettverk av Post-i-butikk. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv