Legger ned i Drammen

FMC Biopolymer avvikler produksjonen ved fabrikken i Drammen. 45 ansatte mister jobben.

Næringsliv

45 ansatte mister jobben etter at styret i FMC Biopolymer AS har besluttet å avvikle produksjonen ved fabrikken i Drammen.Det er den vanskelige markedssituasjonen for alginatprodukter som er årsaken til nedleggelsen, heter det i en pressemelding.Alginater er stoffer som utvinnes av tang og tare. Produktene brukes som tilsettingsstoff av næringsmiddelindustrien, farmasøytisk og kjemisk industri.De ansatte ble informert om beslutningen på fredag.- Avviklingen skal være gjennomført innen utgangen av året. Samtidig er vi opptatt av at alle berørte parter skal bli ivaretatt på en god måte i den vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør i FMC Biopolymer, Trond Helgerud, i pressemeldingen.Selskapets alginatvirksomhet har i lengre tid hatt svekket lønnsomhet. Det er overkapasitet i markedene for disse produktene og et sterkt tidspress, særlig på grunn av konkurranse fra lavprisprodusenter i Asia. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv