Restaurantene sliter

Restaurantbransjen begynner å merke finanskrisen.

Mat og vin - Foto: iStockphoto
Næringsliv

I løpet av årets første tre måneder har 80 restauranter gått konkurs. I hele 2008 var antallet 234.Etter at finanskrisen slo inn i september har 115 restauranter levert oppbudsbegjæring, viser tall fra Brønnøysundregistrene.- Å drive restaurant er skummelt om dagen. Det er her vi forventer størst vekst i antall konkurser i tiden framover, sammen med bransjen «detaljhandel med klær», sier markedssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet til Dagens Næringsliv.For de som driver med enklere matlaging er imidlertid situasjonen bedre. Konsernsjef Sten Magnus i Umoe Catering, som blant annet eier hamburgerkjeden Burger King og Peppes Pizza, kan melde om relativt gode tall.- Burger King hadde all time high i fjor, og får det i år også, sier han.Peppes leverer færre pizzaer på døren, men ligger omtrent på det samme i omsetning totalt som på samme tidspunkt i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv