Støre tror på Telenor-løsning

Konflikten mellom Telenor og de russiske eierne i mobilselskapet VimpelCom er så alvorlig at en negativ utgang vil være skadelig for begge parter.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Næringsliv

Det sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter at han tirsdag tok opp Telenor-saken under samtalene med den russiske utenriksminister Sergej Lavrov.- Sakens viktighet er stor og konflikten så alvorlig at man må ha lov til å regne med at de to partene finner fram til en løsning, sier Støre til NTB.Han bekrefter at Lavrov deler hans syn om sakens alvorlighet, men den russiske utenriksministeren hadde mange kritiske merknader til Telenors opptreden i Russland.Begge utenriksministrene er enige om at saken gjelder en konflikt mellom to kommersielle selskaper.- Det forhold at den norske stat er storeier i Telenor gjør ikke at regjeringen ser på selskapet med andre øyne enn om det hadde vært et helprivatisert selskap, sier Støre. Han bekrefter at han gjorde dette helt klart overfor Lavrov.På spørsmål om de to behandlet saken med vanlig diplomatisk høflighet, sier Støre:- Vi to kjenner hverandre så godt at jeg kan forsikre at samtalene er svært direkte. Vi pakker ikke inn våre holdninger, men følger selvfølgelig spillereglene, sier utenriksministeren. (©NTB)

Nyheter
Børs