Vi drakk enda mer alkohol i 2008

Hver nordmann over 15 år drakk i snitt 6,75 liter ren alkohol i fjor. Det er en økning på 2,3 prosent fra året før.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Det blir mye vin, øl og sprit ut av slike tall. 11,7 millioner liter ren alkohol ble konsumert i form av øl. Tallet på halvlitere, ølflasker og bokser blir naturligvis mye høyere, ettersom det bare er noen få prosent alkohol i øl.Tilsvarende for vin drakk vi 8,5 millioner liter ren alkohol, mens vi konsumerte 5,1 millioner liter alkohol i form av ulike typer brennevin. 500.000 liter alkohol gikk med i rusbrusen som ble satt til livs i fjor. Til sammen blir det 25,8 millioner liter ren alkohol. Hjemmebrent, smuglervarer og turistimport er naturligvis ikke med i oversikten.Den som ikke har fått hodepine av disse tallene, kan notere seg at det var en økning i alkoholkonsumet også i fjorårets siste tre måneder, finanskrise til tross. Unntaket er brennevinskonsumet, som var 1,3 prosent lavere i fjerde kvartal 2008 sammenlignet med samme periode i 2007. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv