Åtte personer er funnet døde

Åtte personer er funnet døde etter at et helikopter med 16 personer om bord styrtet i Nordsjøen onsdag, melder Sky News.

Publisert 1. april 2009 kl. 17.58
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
Super Puma-helikopter - Foto: Scanpix
Helikopteret var på vei fra en oljeplattform da det styrtet 56 kilometer nordøst for kysten av Skottland like før klokken 15 onsdag.Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) er ikke direkte involvert i leteaksjonen, men holder et våkent øye med operasjonen.- Vi overvåker hendelsen siden den er relevant for sokkelberedskapen. Vi holder et ekstra øye med den. Den skotske kystvakten leder og koordinerer arbeidet, men vi utveksler litt informasjon, sier Hans Christensen ved HRS til NTB.
Tilfeldigvis i området- Ingen norske
Det britiske forsvaret har sendt to helikoptre til stedet. Flere skip deltar også i leteaksjonen. Blant skipene er det norske forsyningsskipet Normand Aurora.- Vårt skip var tilfeldigvis i området er ulykken skjedde. Det er nå fullt opptatt med å søke i sjøen, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad i Solstad Offshore til VG Nett.- Normand Aurora har satt sin hurtigbåt i vannet og leter etter overlevende, opplyser den skotske kystvakten til SkyNews. Talspersoner for selskapene ConocoPhillips og Statoil sier til Dagbladet.no at de ikke har fått rapporter om at nordmenn som jobber for dem skal være om bord.Selskapet som eier helikopteret har ikke full oversikt over situasjonen.- Alt vi vet akkurat nå er at det har gått ned. Mer kan jeg ikke si. Vi vil komme med en uttalelse senere, sier en talsmann for BondOffshore.- Foreløpig dreier alt seg om å lokalisere helikopteret og finne de det letes etter. Vi vet ikke så mye ennå, sier Hans Christensen.Helikopteret skal være av typen Super Puma. Oljeselskapet BP stanset bruken av denne helikoptertypen forrige måned, etter at et av deres Super Puma gikk ned i Nordsjøen med 18 personer om bord. Alle overlevde denne ulykken. (©NTB)