Advokatformue tatt i arrest

Det er tatt arrest i en Oslo-advokats formue etter at en veldedig stiftelse skal ha tapt millionbeløp på private lån. Advokaten får flengende kritikk for forretningsførselen.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Stiftelsen ble opprettet for nesten 70 år siden, og formålet er blant annet å hjelpe evnerik ungdom i en innlandskommune i Sør-Norge. Hele kapitalen til stiftelsen, tre millioner kroner, skal være tatt ut av stiftelsen i strid med formålet, skriver Aftenposten.Pengene skal ha blitt lånt ut til to privatpersoner med nære bånd til advokaten, og det nye styret i stiftelsen, opprettet av Stiftelsestilsynet i 2007, krevde at det ble tatt arrest i et forventet erstatningsbeløp som advokaten høyst sannsynlig får utbetalt i en helt annen sak som han er involvert i.Retten ga stiftelsens styre medhold i kravet.Advokaten bestrider arresten, men Stiftelsestilsynet mener at det også kan være grunn til å vurdere ytterligere skritt overfor advokaten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv