Analytiker om bulkrally

Bulkratene har styrket seg kraftig den siste uken. Analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds forklarer.

Bulkskip - Foto: Golden Ocean
Næringsliv

Baltic Dry-indeksen har steget 14 prosent på én uke, mens panamax-indeksen har gått 36 prosent i samme periode. Tall fra Imarex viser at andre kvartal-capesizekontraktene i FFA-markedet stiger med 3,4 prosent mandag.Ifølge analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds skyldes panamax-oppgangen høyere kullvolum i Stillehavsområdet, økte skipninger til India før monsunsesongen og mer kornvolum ut av USA. Rateoppgangen vil trolig fortsette i det korte bildet, mener han.- For capesize har vi sett at aktiviteten i Atlanterhavet har blitt sterkere, så slik sett ser vi fortsatt positive momenter i det korte bildet, sier Vabo til TDN Finans.Golden Ocean er opp 10,2 prosent til 5,29 kroner, mens Jinhui Shipping løftes 6,9 prosent til 13,10 kroner.

Nyheter
Børs