Bedring og høyere rater i bulk

Det var høyere aktivitet i tørrbulkmarkedet den seneste uken. I tillegg steg Baltic Dry solide 10,83 prosent.

Bulkskip - Foto: Golden Ocean
Næringsliv

Aktiviteten i tørrbulkmarkedet tok seg opp forrige uke, og i tillegg steg tørrbulkindeksen Baltic dry med nærmere 11 prosent.Det meldes at kinesisk jernmalmimport i mars nådde et rekordnivå på mer enn 50 millioner tonn og markedet ble ikke påvirket av høytiden.Også kullimporten stiger grunnet lave lagre, opplyser Pareto Bassøe Shipbrokers i sin seneste ukerapport, som TDN Finans refererer til mandag.- Også panamaxere ser økende etterspørsel grunnet kornsesongen i Sør-Amerika. De kinesiske stimulipakkene ser ut til å begynne å virke der det kinesiske forbruket steg 15 prosent i første kvartal, heter det blant annet i rapporten.

Nyheter
Børs