Dagbladet-grafikere på jobb etter sparketrussel

Da sjefredaktøren truet med oppsigelser, valgte Dagbladets grafikere å møte på jobb igjen tirsdag ettermiddag.

Næringsliv

Grafikerne i Dagbladet forlot arbeidet mandag kveld i protest mot ledelsens sparetiltak. Dermed måtte avisen trykkes i et annet trykkeri, noe som førte til at den ble forsinket og kom ut med hvite felt.Skriftlig advarsel- De som har hatt ureglementert fravær, har fått skriftlig advarsel. Det var beskjed om å komme seg på jobb, og at i motsatt fall kunne det få konsekvenser. At oppsigelse var en mulig konsekvens har det ikke vært lagt skjul på, sier Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim til NTB tirsdag kveld.Beslutningen om å gå tilbake til arbeidet ble tatt på et møte i Dagbladets Grafiske Klubb etter råd fra tillitsvalgte i Oslo Grafiske Klubb og LO-forbundet Fellesforbundet.De var dermed tilbake på arbeidsplassene i redaksjonen i 15-tida tirsdag.

Nyheter
Næringsliv