Finanskjendis kaller G20-møtet en suksess

Den amerikanske mangemilliardæren George Soros tror G20-møtet i London var et vendepunkt for verdensøkonomien.

Foto: Scanpix - George Soros og Erik Solheim
Næringsliv

- Dette kan være vendepunktet, sier Soros i et intervju med BBC.Den ungarskfødte investoren, som ifølge tidsskriftet Forbes er god for over 70 milliarder kroner, er godt fornøyd med torsdagens toppmøte.Lederne for verdens rikeste land lovet under møtet å stille over 7.000 milliarder kroner til rådighet for internasjonale låneinstitusjoner som IMF, for å bremse krisen i verdensøkonomien.Soros mener G20-lederne har innsett hvilke enorme problemer særlig utviklingslandene nå står overfor, og han tror at tiltakene som ble lansert torsdag vil bidra til å avhjelpe disse.Soros var klar i sine advarsler på forhånd og sa at utfallet av G20-toppmøtet ville være et bære eller briste for verdensmarkedene.- Jeg tror definitivt at de har greid det, konstaterte han etter møtet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv