Fortsatt EU-nei

Nordmenn er fortsatt klare motstandere av EU-medlemskap. Hele 50 ganger på rad har Nationens EU-barometer nå vist et nei-flertall.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner - Foto: Scanpix
Næringsliv

På Nationens EU-barometer for april sier 53,3 prosent av de spurte nei, og 34,9 prosent ja, mens 11,7 prosent fortsatt sitter på gjerdet og svarer vet ikke.Ikke siden februar 2005 har flere nordmenn sagt ja enn nei til EU-medlemskap, skriver avisen.Riktignok krymper nei-sidens forsprang fra nær 22 prosent forrige måned til 18,6 i april, men det skremmer ikke Nei til EU-leder Heming Olaussen nevneverdig.- Vi blir ikke redde for små variasjoner. Jeg har veldig vanskelig for å se noen skyer på himmelen, sier han.For partiet Venstre viser imidlertid aprilmålingen en endring. Nå sier 51 prosent av velgerne til partiet ja til EU, mens 47 prosent sier nei. Endringen er markant fra forrige måned, hvor 38 prosent sa ja og 46 prosent nei. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv