Frontline-tanker forsøkt kapret

Canadiske styrker har avverget et forsøk på å kapre den norske tankeren Front Ardenne utenfor Somalia, men måtte la piratene gå. Front Ardenne tilhører John Fredriksens rederi Frontline.

John Fredriksen - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Det canadiske marinefartøyet Winnipeg gikk til aksjon etter at pirater væpnet med geværer og håndgranater forsøkte å borde 80.000-tonneren sent lørdag kveld. Meldingen om aksjonen ble ikke sendt ut før søndag.Piratene ble jaget bort fra Front Ardenne og kastet våpnene sine i sjøen før de forsøke å komme seg unna i en småbåt. De ble innhentet flere timer senere, men løslatt etter at de var avhørt, melder nyhetsbyrået Reuters.«Ingen skadet»Front Ardenne er en oljetanker på vel 80.000 tonn bygget i Sør-Korea i 1997.- Jeg holder på å skaffe mer informasjon, men ingen av mannskapet skal ha blitt skadet, sier direktør Dag Christoffersen i driftsselskapet V Shops Norway til VG Nett.Ifølge nettstedet shipfinance.no har Front Ardenne ingen norske mannskapsmedlemmer om bord. Kapteinen og de andre offiserene skal være russiske statsborgere, mens det øvrige mannskapet består av russere og filippinere.Front Ardenne - som tidligere het bare Ardenne - seiler under norsk flagg og har hjemmehavn i Oslo. Skipet er en nærmere 270 meter lang oljetanker, med en største bredde på 46 meter, går det fram av skipsregistre på nettet.

Nyheter
Næringsliv