Full spredning for Golden Ocean

Analytikerne klarer ikke å bli enig om aksjen skal opp, stå på stedet hvil eller falle.

Foto: Golden Ocean
Næringsliv

Golden Ocean-aksjen har en usedvanlig spredt analytikerskare. Fem analytikere anbefaler kjøp av aksjen, fire anbefaler hold, mens fem anbefaler salg av aksjen, ifølge FactSet. Snitt kursmål for alle analyser av Golden Ocean er på 4 kroner.Kursmål-snittet blir trukket noe ned av eldre analyser, som trolig er litt utdatert.Blant de ferske analysene av selskapet, er det First som har høyst forventninger til aksjen. Meglerhuset har en kjøps-anbefaling på Golden Ocean, og har et 12-måneders kursmål på 8,90 kroner. Den mest pessimistiske kommer fra ABG Sundal Collier, som hold på aksjen og et kursmål på 3,99 kroner, ifølge FactSet.Golden Ocean ble sist handlet for 5,27 kroner, opp 1,35 prosent i dag. Aksjen er da opp nesten 46 prosent den seneste måneden.- Golden Ocean har utviklet seg litt som forventet. Aksjen falt kraftig rett etter emisjonen, men har tikket seg sakte, men sikkert opp, godt hjulpet av at markedet har vært ganske sterkt i det siste. Aksjen trades fortsatt under teoretiske break-up-value, sier Robert Jensen i NRP Securities til HegnarOnline.NRP har en teoretiske break-up-value på Golden Ocean på 80 prosent i forhold til nåværende markedsverdien. Et sammenlignbart selskap,Diana Shipping, handles på omtrent 130 prosent av break-up-value.- Andre kvartal bruker å være en dårlig tid i tørrlastmarkedet. Vi kommer nok til å se en ganske stor volatilitet i tørrlastmarkedet fremover, sier han.

Nyheter
Næringsliv