Helikopter styrtet i Nordsjøen

Et helikopter med minst 16 personer om bord har styrtet i Nordsjøen nordøst for Skottland, opplyser britiske forsvarsmyndigheter.

Publisert 1. april 2009 kl. 16.23
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 98 ord
Super Puma-helikopter - Foto: Scanpix
Helikopteret var på vei fra en oljeplattform i Nordsjøen da det gikk ned.Ifølge BBC er kystvakten i Aberdeen i gang med en redningsaksjon. Blant annet skal det britiske forvaret ha sendt to helikoptre til åstedet. I tillegg skal flere båter være i området.Tilstanden til de ulykkesrammede er ikke kjent. Ulykken skal ha skjedd 56 kilometer øst for byen Crimond nordøst i Skottland.Helikopteret skal være av typen Super Puma. Oljeselskapet BP stanset bruken av denne helikoptertypen forrige måned, etter at et av deres Super Puma gikk ned i Nordsjøen med 18 personer om bord. Alle overlevde denne ulykken. (©NTB)