Innstilte tog i morgenrushet

Problemene på Oslo S søndag ettermiddag og kveld kan bety kaos i morgenrushet. Strekningen mellom Nationaltheatret og Oslo S er foreløpig stengt for trafikk.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Kjøreledninger er revet ned på tre forskjellige steder, ved Nationaltheatret, på Skøyen og i Oslotunnelen. Dette fører til at alle spor mellom Oslo S og Nationaltheatret er uten strøm.Selv om Jernbaneverket kalte inn ekstramannskaper for å få orden på problemene i løpet av natten, vil en rekke togavganger innstilles mandag morgen, og store forsinkelser må påregnes.Det gjelder både lokaltog samt tog fra Lillehammer, Bergen, Kristiansand og Stockholm. Det arbeides med å skaffe alternativ transport til de fleste avgangene.Etter at signalproblemer på Oslo S søndag ettermiddag førte til full stopp i togtrafikken, ble det nye problemer rett før midnatt.- Rundt kvart på midnatt falt en del av kjøreledningene ned på selve Oslo S, og dette fikk selvsagt følger for en del lokaltog som fortsatt gikk fram til rundt klokken ett, opplyser pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.En del lokaltog som skulle gått fra Oslo S etter midnatt, ble innstilt som følge av strømstansen.- Vi måtte ta ned strømmen på hele stasjonen siden det var usikkert hvor problemet lå, sier Bårdstu.Også tidligere søndag ettermiddag førte signalproblemer på Oslo S til full stans i togtrafikken. Problemene ble løst ved 20-tiden.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv