Mangler reservedeler til F-16-fly

Forsvaret mangler reservedeler til F-16-flyene, og det fører til at mange av dem står på bakken.

F-18 - Foto: LCPL JOHN MCGARITY, USMC
Næringsliv

- Vi har hatt en del motorer stående på grunn av mangel på reservedeler, men redusert motortilgjengelighet har ikke gått ut over beredskapen, sier informasjonssjef Per Anders Bjørklund i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) til ABC Nyheter.Årsaken til mangelen på reservedeler er innføringen av nytt datasystem. Bjørklund innrømmer at det nye datasystemet - SAP - har skapt problemer. Etter det ABC Nyheter kjenner til fra flere kilder skal om lag halvparten av den norske F-16-styrken på 57 være rammet.- Et underskudd på reservedeler har medført at det har blitt mye ekstraarbeid for teknisk personell. Vi kan ikke legge skjul på at overgangen fra gammelt til nytt datasystem er en medvirkende årsak, sier Bjørklund. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv