Opp 75 prosent på rå spekulasjon

Funcom har vært klar: Dagens nyhet er ikke kurssensitiv. Men det bryr ikke aksjonærer som presser aksjen til himmels.

Publisert 7. april 2009 kl. 14.41
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
Karakterer fra The Secret World, Funcoms neste spill - Foto: Selskapet
I dag klokken 15:00 legger en samlet presse frem sitt førsteinntrykk av Funcoms neste spill, The Secret World. Spillet er av flere analytikere tidligst ventet ut på markedet i 2010.Funcom har kjørt en voldsom kampanje rundt sitt kommende spill. Selskapet har benyttet seg av det sosiale nettsamfunnet Twitter for å legge ut mystiske og kodede meldinger. Gåtene er tvetydige, og brukere vet ikke om hva de betyr eller om de er en eneste stor bløff, ifølge Gamer.no.Om 21 minutter (15:00) kan du lese alt om denne nye hemmelige verdenen på HegnarOnline.I forkant stiger Funcom-aksjen 27,5 prosent til 7,65 kroner. Aksjen er da opp utrolige 75 prosent på bare to dager.- Det vil ikke være noen kommenterer om verken kostnader eller lanseringsdato i morgen. Det er kun en gjennomgang av spillkonseptet til The Secret World. Utover dette, er det ingenting vi vil anse som kurssensitivt, sa CFO Olav Sandnes i Funcom til HegnarOnline i går.Les også:
Om du ikke husker hva som skjedde med Funcom-aksjen da, bør du ta deg en titt på fjorårets charts over aksjen. Funcom gikk som en kule, og falt som en stein. Det er trolig at de siste to dagers børsoppgang ikke er basert på fundamental styrkelse av Funcom-aksjen, men at nok en hysteria drevet av rykter og hausing fører til en enorm kursstyrkelse. Ikke la deg sjokkere om Funcom-aksjen faller som en stein når støvet har lagt seg.En titt på forumaktiviteten rundt Funcom-tickeren på viser tegn på hva som skjer i aksjen. De siste to dagene har debattene rundt Funcom tatt seg drastisk opp, og debattanter fyrer opp rundt hverandres entusiasme, noe som kan forklare deler av den ekstreme kursutviklingen på kort tid.