Oppdaget ni nye insekter

Forskere fra Bergen har funnet ni nye insekter i norske skoger.

Illustrasjonsfoto: iStockphoto
Næringsliv

Forskere ved Norsk institutt for skog og landskap i Bergen har brukt såkalte regnskogsmetoder i norske skoger. Det førte til funn av ni nye insektarter, skriver bt.no.Metoden gikk ut på å sette ut oppsamlere under 24 furutrær og så bedøve insektene i trærne med gass.- Ni av dyrene er helt ukjente for vitenskapen, sier seniorforsker Ivar Gjerde, leder for prosjektet.Blant de nye artene er midd, fluer, knott og andre små insekter. Flere av artene er funnet i trær i Kvam kommune. I tillegg til de ukjente artene fant forskerne 94 arter som aldri er påvist i Norge før.Det er rundt 31.000 kjente, landlevende arter i Norge. De fleste artene er sopp, planter og insekter. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv