Regjeringen vil "lokke" polakker hjem

Vurderer tiltak direkte rettet til polakker i Norge.

Publisert 4. april 2009 kl. 07.07
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Foto: iStockPhoto
Regjeringen vurderer støtteordninger for å lokke arbeidsledige polakker til å reise hjem.Antallet polakker som går på dagpenger i Norge er femdoblet på ett år, og Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere», skriver Aftenposten.Målet er å friste polakkene til å reise hjem frivillig ved å tilby økonomiske støtteordninger. Ett av mulige tiltak som skal utredes, er studiestøtte i hjemlandet.- Det kan være ordninger som gjør det lettere å få en karriere i hjemlandet, eller i et annet land, i stedet for å gå på dagpenger i Norge, sier statssekretær Liebe Rieber-Mohn.Om en måned kan østeuropeere fra de nye EU-landene få norsk trygd etter bare åtte uker i arbeid i Norge. 7.500 EU-borgere er nå registrert som arbeidsledige i Nav, og dette utgjør 10 prosent av alle som er helt ledige i Norge.- Vi skal overhodet ikke kaste ut folk, forsikrer Rieber-Mohn.- Vi utreder kun hvordan det kan lages insentiver eller ordninger som gjør det attraktivt for den enkelte eventuelt å fortsette en yrkeskarriere i hjemlandet, sier hun. (©NTB)