Rekordartet Norway Cup tross finanskrise

Treg start - rekordartet oppslutning, tross finanskrise. Rundt 1.400 lag har meldt seg på «verdens største fotballturnering» Norway Cup.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Vi fryktet at finanskrisen skulle føre til mindre oppslutning. Mange tok tidlig kontakt og sa at de ville utsette avgjørelsen om deltakelse i det lengste. De siste dagene har vi opplevd et kjemperush og har nå nådd smertegrensen - rundt 1.400 påmeldte lag, sier Bjørn Tore Lie i Bækkelagets Sportsklub til NTB.Lie er leder av cupstyret i arrangørklubben som også i sommer stiller med 1.800 frivillige - 1.200 av dem fra egne medlemslister - til gigantarrangementet på Ekebergsletta fra 26. juli til 1. august. Årets arrangement er det 37. i rekken.- Nå er fristen gått ut, men det er fortsatt mulig å melde seg på. Men da må det skje veldig fort. Med lynets hastighet. Vi går nå umiddelbart i gang med det tekniske arbeidet, blant annet puljeinndeling og kampoppsett, og ikke minst innkvartering, sier Bjørn Tore Lie.Ny trend Før påske lå påmeldingene 200 lag bak normalen. Da fristen løp ut 15. april, opplevde arrangørene det reneste Klondyke - «alle» kom på en gang.Bare i løpet av to dager innløp 500 påmeldinger, så nå har staben hendene fulle med å registrere og klargjøre, ifølge Lie.Men arrangørene opplever i år en helt ny trend nettopp når det gjelder påmelding. Mens det tidligere stort sett skjedde gjennom posten, og i et visst omfang også på fax, er påmeldingen nå bare et tastetrykk unna på internett.- Antakelig er det grunnen til at mange har ventet til det siste, og «trykket på tasten» når påmeldingsfristen nærmet seg. Dette er nok noe som har kommet for å bli, sier Lie.Krisemidler Med rekordartet påmelding står arrangøren også overfor store oppgaver på innkvarteringssiden. Ikke siden 1984 har arrangørklubben Bækkelaget måttet håndtere så mange innkvarteringer som i år.- Det blir snakk om rundt 10.000 vi skal sørge for tak over hodet til, og flere har vi ikke håndtert siden midt på 80-tallet, sier cupstyrelederen.Finanskrisen har også gitt arrangørene en helt ny utfordring:- Mange skoler har fått tildelt krisemidler til oppussing og vil derfor ikke kunne benyttes av oss som tidligere til innkvartering. Dette må vi finne ut av og ta konsekvensen av så tidlig som mulig. En stor utfordring for staben, sier Lie.I alt regner Bækkelagets Sportsklub med at årets Norway Cup til sammen mønstrer 25.000 - 30.000 spillere, ledere, dommere og ledsagere. Arrangøren regner med deltakelse fra 50 nasjoner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv