Røkke slo hardt tilbake

Kjell Inge Røkke tok torsdag denne uken et historisk oppgjør med norsk presse og politikere. Høydepunktene fra seansen finner du her.

Kjell Inge Røkke - Foto: Scanpix
Næringsliv

Kjell Inge Røkke tok torsdag denne uken et historisk oppgjør med blant annet norske politikere, statens håndtering av Aker-saken og norsk presse.Det var en tydelig frustrert, men slagkraftig og kampklar Røkke, som hadde kalt inn til pressekonferanse.Han åpnet med å si at dette var en dag han aller helst ville vært foruten. Deretter gikk han igjennom fire forskjellige deler av Aker-saken.1. Industribygging og vekstområder 2. Finansielle forhold 3. Aker Holding Under del 4 finner du Røkkes, etter hvert berømte etterligning av næringsminister Sylvia Brustad:- Je e forbanna!Etter at Røkke hadde sagt sitt, åpnet han for spørsmål fra salen.Aker-eieren måtte svare på alt fra spørsmål rundt selskapstransaksjonene til om han var sint, såra, skuffet og lei seg.- Jeg er nervøs og ukomfertabel med situasjonen, men forstår og aksepterer at det er engasjement. Samtidig må dere forstå at dette er over grensen for hva jeg takler som Kjell Inge, sa han blant annet. Vi har delt spørsmålsrunden inn i 10 deler1. Hvorfor ikke generalforsamling? 2. Mulig å samarbeide med staten? 3. Hva med prisingen? 4. Hva gikk galt i Røkkes øyne? 5. Er du såra, sint og lei deg? 6. Samfunnsengasjert forvalter? 7. Forholdet til Stoltenberg? 8. Hva med omdømmet ditt Røkke? 9. Nye eierskap med staten? 10. Hva med fremtiden Røkke?

Nyheter
Næringsliv