Skittent spill om milliarder

Spillere: John Fredriksen vs. Berge Gerdt Larsen. I potten: PetroMena.

John Fredriksen og Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Næringsliv

PetroMenas aksjonærer kjemper for å holde drømmen i live, og selskapet flytende. Berge Gerdt Larsen og hundrevis av småsparere kjemper mot selskapets kreditorer, blant annet John Fredriksen, skriver Finansavisen.Lånegiverne er organisert gjennom rådgiveren AMA Capital og Norsk Tillitsmann. Institusjonelle investorer, banker og kjente norske investorer som Kristian Siem og Arne Fredly, har alle plassert sine penger i lån hos PetroMena. John Fredriksen skal, ifølge avisen, ha tette bånd til AMA Capital.Lånekupp? 30. mars kjøpte John Fredriksens Seadrill PetroMena gjeld pålydende 1,6 milliarder kroner for 1,1 milliarder kroner. Det aktuelle Obligasjonslånet er ett av tre store lån for det meget pressede riggselskapet.Effektivt sett, kan Fredriksen trolig tjene flere hundre millioner kroner hvis PetroMena misligholder lånet, da PetroMena har to rigger i pant for lånesummen.Exit-selskaper Berge Gerdt Larsens stiftet to norske aksjeselskaper, Petrorig 1A og 1B, 16. mars i år. Selskapene skal ha følgende som formål: «Eie og drive borerigger og -skip, FPSOer og andre offshoreinstallasjoner, supply- og servicevirksomhet offshore, utleie av materiell, samt tilhørende virksomhet, herunder investering i andre selskaper med tilsvarende formål.»Selskapene skal kunne bli benyttet til å føre over verdier fra datterselskapene registrert i Singapore, og dermed brukes som exit-selskaper.Fredag meldte PetroMena at Norsk Tillitsmann har tatt beslag i selskapets tre datterselskaper i Singapore, Petrorig I, II og III. Dette er trolig for å sikre at en slik exit ikke forekommer.Les mer om milliard-kampen i dagens Finansavisen

Nyheter
Børs