Tidenes kontrakt!

Bedriften Nammo på Raufoss har sikret seg tidenes største kontrakt i norsk romindustri.

Publisert 3. april 2009 kl. 10.03
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
Foto: Scanpix
Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene. Raufoss-bedriften skal lage rundt 700 separasjonsmotorer som skal brukes ved til sammen 35 utskytninger. Kontrakten har en verdi på 150 millioner kroner og strekker seg over fem år.- Kontrakten er en viktig milepæl i vår kontinuerlige innsats for å tilfredsstille krevende kunder, og den viser at vi er i stand til å konkurrere på romfartsmarkedet, sier divisjonsdirektør Morten Brandtzæg ved Nammo Rakettmotor Divisjon i en pressemelding.De 54 meter lange Ariane-rakettene veier 725 tonn og hver av dem skal ha 20 små motorer til en verdi av 4-5 millioner kroner fra Raufoss-bedriften.En hel Ariane-rakett koster rundt 1 milliard kroner, så bidraget fra Raufoss utgjør bare en liten del. Men det er likevel nok til at kontrakten utgjør den største i norsk romindustri til nå. (©NTB)