Trenger støtte fra pengefondet

Colombia ber om en lånegaranti på 70 milliarder kroner fra Det internasjonale pengefondet (IMF) for å klare seg gjennom den økonomiske krisen.

Næringsliv

Colombia ber om en lånegaranti på 70 milliarder kroner fra Det internasjonale pengefondet (IMF) for å klare seg gjennom den økonomiske krisen.Industriproduksjonen i det søramerikanske landet sank med 12,8 prosent i februar, og analytikere tror Colombia nå er inne i en resesjon. Investeringene har stanset opp, arbeidsledigheten stiger og eksportinntektene svinner hen.Colombia er det tredje landet blant de såkalte framvoksende økonomiene som har bedt IMF om lånegarantier. Tidligere har Polen kommet med en lignende forespørsel, og Mexico fikk godkjent en lånegaranti på 317 milliarder kroner i forrige uke.- De colombianske myndighetene har reagert riktig på den globale finanskrisen, sier IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.Han lover å be fondets styre om å godkjenne lånegarantien i løpet av kort tid. (©

Nyheter
Næringsliv