Fallet i eurosonen er rekordhøyt

Landene i eurosonen opplevde en rekordstor økonomisk nedgang i 1. kvartal.

Publisert 15. mai 2009 kl. 12.32
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord
Europerisk Sentralbanksjef Jean-Claude Trichet - Foto: Sxanpix

Landene i eurosonen opplevde en rekordstor økonomisk nedgang på 2,5 prosent i første kvartal.Dermed ser det ut til at den globale økonomiske krisen er mer dramatisk i Europa enn i USA, hvor økonomien krympet med 1,6 prosent i samme tidsrom.Nedgangen i eurolandenes bruttonasjonalprodukt (BNP) - summen av alle varer og tjenester de produserer - er målt i forhold til fjerde kvartal i fjor. Siden første kvartal i fjor er nedgangen på 4,6 prosent.Den økonomiske tilbakegangen er den kraftigste siden denne typen målinger begynte i 1995, og kraftigere enn analytikerne hadde ventet på forhånd. (©NTB)