Til tross for at inntektene har økt, tapte den britiske flygiganten 3,7 milliarder kroner fra mars 2008 til mars 2009. Året før hadde selskapet et overskudd på rundt 7,1 milliarder kroner.Som følge av de vanskelige tidene vil både BAs toppsjef Willie Walsh og finanssjef Keith Williams jobbe gratis i juli måned.- Jeg ønsker virkelig å gi et bidrag i erkjennelse av at vi står overfor en svært utfordrende situasjon, uttalte Walsh fredag.Selskapet sier at forholdene for flyselskaper nå er veldig vanskelige, og at det kan ta lengre tid enn tidligere antatt før det blir en bedring i resultatene.- Jeg ser ingen tegn til bedring noe sted, konstaterte Walsh da han la fram de blodrøde tallene.
KursfallKutt
Det er særlig det kraftige kursfallet for britiske pund og skyhøye utgifter til drivstoff som rammer flyselskapet.Prisene på drivstoff økte med 44,5 prosent for BA etter at oljeprisene nådde rekordnivåer i fjor, godt hjulpet av stigende dollar- og fallende pundkurser.Resultatene flyselskapet la fram, er dårligere enn det tidligere har signalisert, og markedet svarte med å sende aksjekursen kraftig ned da handelen åpnet på London-børsen fredag. BA er i gang med et omfattende program for å kutte utgifter, og 2.500 ansatte er slanket bort siden i fjor sommer.Antallet reisende er også blitt mindre og falt med 4,3 prosent til 33,1 millioner det siste året. Samtidig viser selskapets kundeundersøkelser at passasjerenes tilfredshet med flyselskapet er økende.BA fortsetter samtalene om samarbeid med American Airlines og Iberia, en sak både amerikanske og europeiske myndigheter nå kikker nærmere på.