Den tekniske godkjenningen til fly- og helikopterselskapet Scan Aviation er suspendert av Luftfartstilsynet etter at inspektører fant flere tekniske prosedyrer som ikke var i tråd med regelverket.De ti flyene og helikoptrene blir stående på bakken inntil bedriften har korrigert sine tekniske prosedyrer og avvik.- Når dette skjer kan suspensjonen oppheves og flyprogrammet gjenopptas, sier senior informasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet i Bodø til Stavanger Aftenblad sin nettutgave.Daglig leder i Scan Aviation, Gunnar Strand, sier at suspensjonen er svært skadelig for selskapet. Han sier at selskapet er rammet av en ny standard for godkjenning.- Forhåpentligvis vil saken være ute av verden snarest mulig, sier han.Scan Aviation etablerte seg på Stavanger lufthavn for to år siden. Bedriften har base i Braathens tidligere hangaranlegg, og har 40 ansatte. (©NTB)