Trålere anmeldes for ulovlig fiske

Kystvakten har oppbrakt to skotske trålere utenfor Bergen. Trålerne vil bli anmeldt til politiet.

Publisert 12. mai 2009 kl. 14.09
Oppdatert 19. mars 2014 klokken 15.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord

Trålerne er mistenkt for å ha tatt fisk under minstemålet.Det var tidlig tirsdag morgen at inspektører fra kystvaktskipet Leikvin gikk om bord for å undersøke fangsten, skriver Bergens Tidendes nettutgave. Trålerne drev fiske på Vikingbanken, om lag 70 nautiske mil vest for Bergen.- Inspektørene oppdaget mye småfisk. De mente det var så store mengder at trålerne ikke har vist tilstrekkelig aktsomhet. De ble oppbrakt, og vi vil anmelde forholdet til politiet, sier skvadronsjef Yngve Kristiansen i KV Sør til NTB.De to skotske fartøyene var partrålere, og tauet en trål mellom seg. De skal ha gjennomført flere tråltrekk i samme område etter hverandre. Trålerne fisket såkalt konsumfisk, altså flere ulike fiskeslag.Operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt bekrefter at de er orientert om saken.- Vi venter at trålerne kommer inn til Bergen tirsdag kveld. Først da vil vi kunne ta stilling til saken, sier han. (©NTB)