400 må gå fra Telenor

Telenor varsler at 400 kan bli sagt opp i Sverige.

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix
Næringsliv

Telenor Sverige foretar kostnadskutt som innebærer at 400 stillinger fjernes.- Til tross for hardt arbeid, har lønnsomheten ikke økt i den utstrekningen som vi hadde håpt på. I dag har vi betydelig høyere kostnader enn våre konkurrenter, og det er uholdbart i lengden. Lavkonjunkturen har bidratt til å sette økt press på virksomheten. For å nå våre mål og være konkurransedyktige på det svenske markedet, må vi senke kostnadene våre og arbeide mer effektivt. Det innebærer dessverre at vi må redusere antallet ansatte, som naturligvis er en tung beslutning for hele organisasjonen, sier Lars-Åke Norling, leder av Telenor Sverige.Stockholms-avdelingen kuttes med 211 ansatte, Karlskrona med 169 ansatte og øvrige avdelinger med 20 ansatte. Telenor vil dessuten avslutte samarbeidet med 135 konsulenter.Det jobber 2.400 personer i Telenor Sverige.- I Sverige er det spesielle regler som er forskjellige fra dem i Norge. Dette er et varsel i første omgang. Slik jeg har forstått det er det ingen oppsigelser foreløpig og det er ikke avgjort hvem som skal sies opp eller i hvilke avdelinger, sier kommunikasjonsdirektør Scott Engebrigtsen i Telenor til e24.

Nyheter
Børs