- Air France-flyet revet i stykker i luften

Vrakdeler funnet fra det savnede Air France-flyet, spredd langs et fem kilometer langt belte, tyder på at ulykkesflyet har gått i stykker i luften (utvidet).

Næringsliv

Finn Heimdal, tidligere direktør i Statens havarikommisjon for transport sier det virker mest sannsynlig, er at Airbus A330-maskinen med 228 mennesker om bord, har gått i oppløsning før det har truffet vannflaten.- Siden vrakrestene er funnet i belter og ikke samlet, tyder det på at flyet er gått i stykker før det har nådd havflaten og at deler fra flyet har falt i ulike hastigheter og under forskjellige vindstyrker, sier Heimdal til NTB.Metallbiter og kabler 500 kilometer nordøst for Fernando de Noronha, ble det tirsdag morgen funnet et fem kilometer langt belte med flytende gjenstander, blant annet seter, kabler og metallbiter fra ulykkesflyet. Et annet mindre belte med gjenstander og oljeflekker ble sett 60 kilometer unna.Airbus A330-maskinen hadde tatt av fra Rio de Janeiro med kurs for Paris fire timer før det plutselig sendte ut en automatisk feilmelding og forsvant fra radaren.- Ingen problemer før avgangSamtidig sier etterforskere i Frankrike at ikke noe tyder på at flyet hadde problemer før avgang.En foreløpig granskingsrapport om ulykken skal etter planen være klar i slutten av juni, opplyser Paul-Louis Arslanian, som leder et offentlig organ med ansvar for granskinger. (©NTB)(©NTB)

Nyheter
Næringsliv