Analytiker sier jobbtall var feil

Tallene sjokkerte markedet, men det roet seg fort. Var det pga. feil?

Foto: iStockPhoto
Næringsliv

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren falt med 345.000 i april, mens det var ventet på 520.000. Børser verden over steg dramatisk på tallene, men så har det roet seg etter dette.Ekspertene på CNBC sa på forhånd at det ikke var fysisk mulig at det ville komme under 400.000 nye arbeidsledige.Feil?Flere analytikere og journalister, undertegnede inkludert, stilte seg kritisk til de ekstremt positive tallene fra USA. De virket nesten FOR bra.- Nå viser det seg at fødsel/døds-modellen har lagt til 220.000 NSA-jobber, 70 prosent av det totale, skriver en analytiker i en oppdatering HegnarOnline har mottatt. BLS, som står bak målingene, ønsket ikke å kommentere dette.Om dette faktisk stemmer, og tallene er 220.000 for små, kan dette forklare den raske reaksjonen tilbake i valuta og aksjemarkedet.

Nyheter
Næringsliv