Britiske LDV legger ned

Hundrevis av personer mister jobben i den engelske byen Birmingham etter at jeepprodusenten LDV ble satt under offentlig administrasjon mandag.

Mann på jakt etter ny jobb - Foto: AP
Næringsliv

LDV har ikke produsert kjøretøy siden desember som følge av at det russiske moderselskapet GAZ fikk økonomiske problemer.Siden da har selskapet forsøkt å utarbeide en redningsplan for LDV, men mandag ble det klart at selskapet ikke kan reddes.Fabrikken i Birmingham hadde 850 ansatte. Ifølge en talsmann for LDV er ytterligere 1.200 arbeidsplasser i fare hos forhandlere og distributører. I tillegg kan 4.000 miste jobben i selskaper som har forsynt LDV med reservedeler.Ledelsen i GAZ sier det er en trist dag for LDVs arbeidsstokk og britisk industri.- De siste månedene har vi kjempet hardt for å finne en løsning som kunne sikre at jobber og produksjon blir værende i Birmingham, het det i en uttalelse fra selskapet mandag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv